Ремонтират спортна сграда в Исперих с европейски средства

С официална церемония започнаха дейностите по проект „Основен ремонт и внедряване на енергоефективни мерки на спортна сграда в град Исперих”. Той се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез мярка 7.4 „Инвестиции в устройването, подобрението или разширяването на местни основни услуги за селското население, включително развлечения и култура, и свързаната с тях инфраструктура” на МИГ Исперих.

Проектът предвижда основен ремонт и внедряване на енергоефективни мерки на спортната сграда, разполагаща с две зали - голяма „борцова зала”, и по-малка „тренировъчна зала”. Първата се използва от Спортен клуб по борба „Осман Дуралиев - 2016 г. ”, в който тренират 30 деца на възраст между 8 и 17 години.

Дейностите включват топлоизолация на външните стени, цялостна подмяна на покривното покритие, подмяна на улуци, водосборни казанчета и водосточни тръби, подмяна на съществуващата дограма и входните врати, монтаж на гладък окачен таван от огнеустойчиви гипсфазерни плоскости, подмяна на подовата настилка, основен ремонт на ВиК инсталацията на сградата, подмяна на цялата осветителна уредба с енергоспестяващи светодиодни осветителни тела, цялостна подмяна на съществуващите тротоарни градински плочи по алеите в двора на сградата, оборудване на зала с фитнес уреди за физическа подготовка на трениращите във всички спортни клубове от общината.

Бюджетът на инвестицията е в размер на 244 542.52 лева, изцяло безвъзмездна финансова помощ за бенефициента Община Исперих, а времето за неговото изпълнение е до средата на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.