Общините Кубрат и Сливо поле ще изпълняват съвместен европроект

Община Кубрат от Разградска област и Община Сливо поле от област Русе подписаха споразумение за партньорство за изпълнение на съвместен проект „Common concept of energy efficiency of Slivo Pole and Kubrat municipalities“.

Той е с бюджет 60 000 евро и се финансира от Европейския механизъм за градско развитие (EUCF) чрез Програма LIFE на Европейския съюз.

Механизмът EUCF подкрепя общините, местните власти и местната общественост в Европа с персонализирана, бърза и опростена финансова подкрепа за разработване на инвестиционни концепции, свързани с изпълнението на техните планове в областта на енергетиката и климата.

Концепциите включват изпълнение на действия, съобразени със спецефичния климат и енергийни планове за действие на конкретните общини.

Крайната цел на Механизма е да се изгради значителна гама от инвестиционни проекти за устойчива енергия от местните власти и публични субекти в Европа.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.