Ученици пяха и танцуваха в Разград по европроект

Проект „Успех за теб” се осъществява с подкрепа от Програма „Образование” 2021-2027 г. и е с общ бюджет в размер на 151 123 000 лева. Бенефициент е Министерството на образованието и науката, а времето за изпълнение на дейностите е 60 месеца.

Проектът поставя акцент върху общата и допълнителната подкрепа на ученици в риск от отпадане, както и върху обученията по български език и литература с цел успешното им представяне на националните външни оценявания. В дейностите са заложени и занимания по интереси, както и междуучилищни дейности. Основната цел е насърчаване и разгръщане на потенциала за личностно развитие на учениците за трайното им приобщаване в училищното образование и подобряване на образователните им резултати.

Ученици от три училища на територията на община Разград представиха постигнатите резултати от проекта в концерт под мотото „Пей и танцувай с нас”.

Своите музикални и творчески заложби демонстрираха учениците от ОУ „Елин Пелин” с. Стражец, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Ясеновец и ОУ „Д-р Петър Берон” с. Осенец. Те са развили своите таланти през учебната година по Дейност „Провеждане на заниманията по интереси, междуучилищни дейности за обща подкрепа в училищното образование” от проекта „Успех за теб”.

Концертът се проведе на сцена „Ронда” в градския парк. Участниците изпълниха песни и танци, представиха парад на любими герои, хумористични скечове, пренесоха в света на приказките.

Включването в проект „Успех за теб” на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Ясеновец бе с група от 15 ученици от IV клас „С магията на словото” с ръководител Севда Салиева. През годината са проведени разнообразни дейности – четене, драматизиране, рисуване, рецитиране, изработка на декори и др. Проведени са 5 публични изяви в училище, тематично свързани с бележити дати и годишнини.

Децата от група „Медени звънчета” при ОУ „Елин Пелин” с. Стражец с ръководител Светла Николова, са работили за развиване на музикалния слух и памет, чувството за ритъм, разучавали са и са изпълнявали песни, музикални игри и танци и са изграждали умения за сценична изява.

Третият участник в програмата – ОУ „Д-р Петър Берон” с. Осенец представи своите умения с песни, танци и хумористичен скеч. Учениците са се подготвяли през учебната година под ръководството на Стойна Добрева.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.