Заветска фирма изпълнява пореден европроект

„Завет” АД  подписа договор за изпълнение на проект по процедура „Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията” с подкрепа от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Бюджетът на инвестицията е 1 497 818 лева, от които 300 200 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 1 197 618 лева - собствено финансиране на бенефициента.

Фирмата се занимава с производство на ветеринарни лекарствени продукти и фуражни добавки.

С проекта ще се закупи нова технологична линия за производство на ветеринарни лекарствени продукти - стерилни мази-унгвенти, гелове и кремове, в алуминиеви туби от ново поколение, която ще замени съществуваща такава и използваща пластмасови опаковки.

Новата технологична линия ще използва изцяло рециклируеми алуминиеви опаковки и ще позволи да се намалят и елиминират отделяните количества технологичен брак и отпадъци. Очаква се да бъде намалена значително замърсената технологична вода, да се подобрят енергийната ефективност и екологичния профил на предприятието.

Времето за завършване на проектните дейности е почти до края на 2025-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.