12 училища в Лудогорието въвеждат СТЕМ среда в обучението

С изпълнението на Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда” и предприетите действия за осигуряване на по-широк достъп до специализирана технологична среда, включително до съвременни ИКТ технологии, „STEM училищата” в Лудогорието се увеличават.

Към момента по процедура BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда” на Националния план за възстановяване и устойчивост, са сключени общо 12 договора и се изпълняват проекти на обща стойност 2 201 656 лева, изцяло безвъзмездна помощ. Продължителността на проектите е между 24 и 36 месеца.

Новата среда включва обновяване, модернизиране и създаване на ново пространство, което позволява качествено образование в екип извън класическата система на класната стая.

С изпълнението им във всяко от училищата ще бъдат изградени и/или оборудвани лаборатории и класни стаи с достъп до високи технологии. Четири от тях са в гр. Разград, две в гр. Лозница и с. Сейдол, четири в община Кубрат – в селата Севар, Юпер, Сеслав и едно в общинския център, две в Исперихските села Китанчево и Лудогорци.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.