Местната управа ще актуализира бюджета във връзка с осъществяването на европроект в Разград

Това стана ясно на последното юлско заседание на местните парламентаристи в областния град.

Промяната е свързана с изпълнението на проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград”, подкрепен от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 - 2020 г. По-рано през месец май бе взето решение за сключване на анекс с Фонд „ФЛАГ” ЕАД, към Договор за кредит от 2019 г. на Община Разград, бенефициент по проекта.

От гласуваната докладна записка стана ясно, че за изпълнение на условията на анекса към договора с кредитодателя към настоящия момент е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 210 хиляди лева, като главница и лихви по кредита.

Изменението на бюджета ще се извърши съгласно Закона за публичните финанси и Наредба № 15 на Общински съвет Разград за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.