Земеделска фирма от Исперих изпълнява европроект

През месец юни т.г. започна изпълнението на проект „Инвестиции в технологична и екологична модернизация за овощното стопанство на Агромар България ЕООД” . Той е с  финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Общата стойност на инвестицията е в размер на 699 827.79 лева, от които 349 913.89 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част – собствено финанирне на предприятието.

Дружеството обработва 210 дка овощни насаждения - 195 дка череши и 15 дка ябълки, разположени на територията на село Духовец, община Исперих.

Проектните дейности включват закупуване на земеделска техника: трактор с номинална мощност от 75 к.с., вентилаторна пръскачка, шредер, саморазтоварващо се ремарке, челен товарач и система за защита на овощните градини от градушки.

Времето за завършване на проекта е през юни 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.