Разградско машиностроително предприятие ще изпълнява поредния европрейски проект

В средата на юни т.г. „Иноксис” ООД подписа договор за изпълнение на проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”. Той е с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Общата стойност на инвестицията е в размер на 675 700 лева, половината от които са безвъзмездна помощ, а останалата половина – собствено участие на бенефициента.

Проектът предвижда внедряване на кръгов модел за работа във фирмата в направление „Намаляване образуването на отпадъци”.

Дейностите включват закупуване и внедряване на ново оборудване – машина за лазерно рязане, която да осигури повишаване прецизността и ефективността при един от основните производствени процеси - разкроя на листов материал.

След направената инвестиция се очаква количеството образувани отпадъци при производството на единица продукт да се понижи с поне 15%, напр., 39,43 кг отпадъци се очаква да намалее до около 33 кг.

Времето за изпълнение на проектните дейности е почти до края на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.