Земеделски производител от село Сейдол започна да изпълнява европроект

В началото на юни т.г. Али Алиев от село Сейдол, община Лозница, подписа договор за изпълнение на проект „Технологична модернизация при отглеждане на трайни насаждения от костилков овощен вид - сливи и кайсии”. Той е с подкрепа от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Бюджетът на проекта е в размер на 80 160 лева, от които 40 080 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите са собствено финансиране на бенефициента. Той се занимава с производство на костилкови плодове - сливи и кайсии.

Инвестицията е за закупуване на трактор с мощност 55 к.с., с навигационна система и прикачен инвентар - пръскачка с вместимост 2000 литра.

Очаква се с проектните дейности да се въведат иновативни промени в технологията на отглежданите култури в стопанството на фермера.

Времето за приключване на проекта е до средата на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.