МАТ ООД подписа договор за изпълнение на нов европроект

Бенефициентът „МАТ” ООД ще осъществи проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика” с подкрепа от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Бюджетът на инвестицията е в размер на 825 446 лева, 412 723 лева от които са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на фирмата.

Предвижда се закупуване на следното оборудване: Ножова мелница, CNC машина за огъване на тел и Мултифункционална хидравлична отрезна машина с 5 работни станции.

С тях ще се въведе кръгов модел в дейността на фирмата в направление „Намаляване образуването на отпадъци” и ще се покрият условията на два от компонентите на този модел:

1. Подготовка за рециклиране и преработка на отпадъците от производствената дейност на предприятието и последващото им влагане като суровина обратно в производствения процес.

2. Намаляване на количеството образувани отпадъци при производството на единица продукт.

Проектът ще се изпълнява в продължение на 18 месеца и се очаква да завърши през  декември 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.