В Исперих удължиха проекта за грижа в дома до края на годината

След подписването на анекс към договора по проект „Грижа в дома в община Исперих”, финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г. стана ясно, че местната управа ще го изпълнява до 1 януари догодина.

Целева група в рамките на проекта са над 137 потребители от  територията на цялата община – възрастни и хора с увреждания, включително такива с хронични заболявания и трайни увреждания.

Проектните дейности включват предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа, доставка на храна и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Периодично се предоставя и информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, в т.ч. консултации със специалисти при възникнала необходимост.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.