Разградска земеделска фирма започва европроект за подобряване на материалната база

В началото на август т.г. се подписа договор за изпълнение на проект „Подобряване на производствените мощности на „Агротим” ООД, чрез инвестиции в закупуване на земеделска техника и изграждане на склад”.

Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез  подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”.

Общата стойност на проекта е в размер на 1 158 318.56 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част – собствено участие на бенефициента.

Дружеството се занимава със земеделие от 2007-ма година и обработва културите рапица, пшеница, ечемик, царевица за зърно и слънчоглед.

Целта на проекта е подобряване на цялостната материална база на земеделското стопанство чрез закупуване на нова високотехнологична техника – зърнокомбайн, както и подобряване качеството на произвежданите земеделски продукти.

Ще бъде изграден и нов склад за съхранение на продукцията.

Очаква се проектът да завърши до средата на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.