С евросредства ще ремонтират Дома за стари хора в Разград

Местната управа на областния град обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши обновяване на старческия дом в града.

Обявената прогнозна стойност за изпълнение на строителните дейности е в размер на 2 887 216.12 лева, без ДДС. Финансирането е от Националния план за възстановяване и устойчивост чрез проект „Реформиране на материалната база на Дом за стари хора – Разград за осигуряване на подходящи и устойчиви условия за живот”.

Предвидените дейности обхващат внедряването на мерки за енергийна ефективност до достигане клас „А” на енергопотребление, преустройство чрез обединяване и разделяне на помещения, отваряне на нови подходи, затваряне на нефункционално обосновани връзки, обособяване на санитарни възли към всяка стая, осигуряване на условия за приготвяне на храна и от самите потребители, обезпечаване на спални помещения с баня и тоалетна, приспособени за ползване от потребители в инвалидна количка и др. дейности в съответствие с функционалните изисквания по отношение на материално-техническата база на услугата.

Ще бъде подобрен достъпа на хора в неравностойно положение до и в сградния фонд, в т.ч. и на прилежащото дворно пространство, ще бъде изграден нов външен асансьор с достатъчна големина за транспортиране на легло.

С оглед обезпечаване на изискуемите минимални площи за единични и двойни стаи на потребителите и с цел спазването на принципите за ефективност, ефикасност и икономичност, сградата на Дома за стари хора ще се свърже функционално с два самостоятелни обекта, находящи се на трети и четвърти етаж в съседна сграда.

Стремежът е да се запази капацитета на услугата и 80 души да разполагат с достатъчно на брой, достъпни и обзаведени помещения.

Като част от цялостното обновяване на материално-техническата база е предвидена и доставка на оборудване и обзавеждане.

Крайният срок за подаване на документите за участие в публичния конкурс е 23:59 часа на 7 октомври т.г., като кандидатстването става  електронно в Централизираната автоматизирана информационна система „ЕОП”, на адрес: www.aop.bg .

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.