Земеделец от село Топчии започва европроект за модернизация

Земеделският стопанин от Разградското село Сергей Русев подписа договор за изпълнение на проект „Технологична и екологична модернизация чрез закупуване на прецизна земеделскатехника - самоходен мини верижен челен товарач”. Той е с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Общата стойност на проекта е в размер на 100 725.24 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а другата половина - собствено финансиране на бенефициента.

Инвестицията е за закупуване на земеделска техника - мини верижен челен товарач с мощност от 50 до 60 к.с. със система за проследимост, контрол на операциите и генериране и обмен на данни.

Сергей Русев има ферма и отглежда животни. С направената инвестиция ще се облекчи извършването на тежкотоварните работи, ще се оптимизират дейностите по почистване и извозване на торовите отпадъци, както и складирането на балите със сено в определеното за съхранение място.

Времето за изпълнение на проекта е 12 месеца, очаква се той да завърши през юни 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.