ЗЕМЕДЕЛСКО ПРЕДПРИЯТИЕ В ОБЩИНА АВРЕН ОСЪВРЕМЕНИ ТЕХНИКАТА СИ ПО ЕВРОПРОЕКТ (ВИДЕО)

Предприятие в авренското село Дъбравино се сдоби със съвременна машина по проекта „Закупуване на техника за етерично-маслени и зеленчукови култури“. Той се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез МИГ „Аврен-Белослав“, подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“. Общата стойност на инвестицията е 391 160 лв. Бенефициент е „Тера Камчия“ ЕООД.

Проектът е насочен към модернизиране на машинния парк с цел оптимизиране на разходите, повишаване ефективността от дейността на стопанството и на качеството на произвежданата продукция, както и улесняване на работния процес чрез подобряване условията на труд.

С помощта на европейските средства в предприятието е доставена самоходна пръскачка, отговаряща на актуалните изисквания в сектора на земеделието. Разкрити са три нови работни места.

Реализирането на проекта ще доведе до повишаване на конкурентоспособността и осигуряване на условия за дългосрочно и устойчиво развитие на стопанството.

Той е стартирал на 24.02.2023 г. и ще продължи до 24.02.2025 г.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна