МИГ „ДОЛНИ ЧИФЛИК И БЯЛА“ ОБЯВИ ПРИЕМ ПО МЯРКА 7.2. ОТ ПРСР

Местна инициативна група „Долни чифлик и Бяла“ обяви трети прием на проектни предложения по Мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общият финансов ресурс по процедурата е 205 083, 37 лв.

Целта на мярката е подобряване на публичната инфраструктура - социална и техническа, както и на достъпа за хора с увреждания на територията на МИГ.

Допустими кандидати са общините Долни Чифлик и Бяла, юридически лица с нестопанска цел, свързани със социалната и спортната инфраструктура и културния живот, както и читалища с дейност в сферата на културата на територията на местната инициативна група.

По мярката ще се финансират строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи общински пътища, улици, тротоари и съоръжения. Изграждане и/или обновяване на площи за широко обществено ползване, реконструкция и/или ремонт на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност също са допустими дейности по мярката. Безвъзмездна помощ ще се предоставя и за изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на социална, културна, образователна и спортна инфраструктура с местно значение.

Минималният размер на допустимите разходи за един проект е 9 779 лв., а  максималният - 293 370 лв.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 11.11.2024 г.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна