Кравеферма в Цар Калоян ще се модернизира с евросредства

Земеделският производител Сали Маджунджи от град Цар Калоян, област Разград,  изпълнява проект „Технологична и екологична модернизация в кравеферма на млад земеделски стопанин”. Той е с финансова подкрепа от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Бюджетът на проекта е в размер на 637 080.09 лева, от които 318 540.04 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част е собствено участие на бенефициента.

Младият земеделски производител притежава животновъдна ферма и отглежда едро-преживни животни.

Проектните дейности включват закупуване на техника – вертикално фуражораздаващо ремарке с двустранно раздаване, фуражна кухня за подготовка на фуражи със система за претегляне, ремарке за твърд тор с полезен товар 9 тона, както и изграждане на автономна фотоволтаична инсталация за производство на електроенергия за собствено потребление с мощност 25,380 kW.

Инвестицията цели повишаване рентабилността и конкурентоспообността на животновъдното производство чрез внедряване на последно поколение технологични решения за отглеждане на едро-преживни животни.

Периодът за изпълнение на проекта е 12 месеца и се очаква да завърши през юни 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.