Ентусиазирани млади хора работиха като „еквперти по европроекти” в ОИЦ - Разград

Осемнадесет младежи „работиха” в Областния информационен център (ОИЦ) – Разград в рамките на 22-рото издание „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт – България.

Екипът ОИЦ, заедно със заместник-кмета на община Разград Зорница Евгениева, отговарящ за проектната дейност посрещна Наталия Василева, Валентин Русев, Кадер Изет и Шенай Хюсеин от Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев”, дванайсетокласниците Кристина Стоянова, Рая Ганева, Явор Данаилов, Дамяна Георгиева и Ирена Стоянова от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф”, единайсетокласниците Маргарита Цонева, Татяна Вълчева, Ниляй Ахмед и Илияна Христова от Професионална гимназия по икономика „Робер Шуман”, осмокласниците Мерт Нухредин и Николета Николова от Профилираната природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков”, осмоклосникът Керем Жерфиев и деветокласникът Сали Сали от Национална Професионална Техническа Гимназия „Шандор Петьофи” от гр. Разград, както и единайсетокласничката Деница Славова от Варненската търговска гимназия „Георги С. Раковски”, които бяха за един ден експерти по европейски програми и проекти в ОИЦ-Разград.

Студентите бяха придружени от директора на Филиал Разград на РУ „Ангел Кънчев” проф. д.н. Станка Дамянова и гл. ас. д-р Дарина Георгиева, а част от учениците доведе преподавателят от ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество Ренета Маринова.

След представянето си, участниците споделиха своите намерения за професионално развитие и образование и опита от участието си в практики по Програма „Еразъм +” в чужбина. Младежите се запознаха със съдържанието на Единния портал на еврофондовете в България www.eufunds.bg, Секцията на ОИЦ – Разград в портала, с начина за разработване, подаване и отчитане на европроекти в ИСУН 2020, научиха практически подробности свързани с проектната дейност.

Накрая всички получиха сертификати за участието си в кампанията и изтъкнаха, че престоят им в ОИЦ – Разград е бил много полезен и имат желание да участват в инициативите на ОИЦ и в бъдеще.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.