ОИЦ-ВАРНА ПРЕДСТАВИ ИСУН 2020 ПО ВРЕМЕ НА ОБУЧЕНИЕ ПО КРЪГОВА ИКОНОМИКА

Областният информационен център-Варна представи функционалностите на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България – ИСУН 2020, по време на семинара „Мобилизиране на национални и европейски фондове за кръгова икономика“. Той се проведе в изпълнение на проект по Програма Life, бенефициент по който е Клуб „Икономика 2000“. Гостуването във Варна е част от поредица семинари, организирани в няколко български града.

Чрез ИСУН 2020 се осъществяват подаването и оценката на проектни предложения, както и отчитането на проекти, подчерта управителят на ОИЦ-Варна д-р Виктория Николова. Тя практически показа на присъстващите как се работи със системата, какво представлява формулярът за кандидатстване, както и етапите на неговото попълване. Гостите на семинара научиха кои са най-честите пропуски и грешки, които допускат кандидатите за безвъзмездна финансова помощ.

Участниците в срещата бяха запознати и с възможности за финансиране на проекти за кръгова икономика. Бяха представени основните програми на ЕС с директно кандидатстване към ЕК, програми с финансиране от ЕС на национално ниво, както и други финансиращи програми, имащи отношение към елементи на кръговата икономика.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна