ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА УСЛУГАТА „ТОПЪЛ ОБЯД“ ПРОДЪЛЖАВА ВЪВ ВАРНА И ДОГОДИНА

Предоставянето на услугата „Топъл обяд“, осигуряваща топла храна за 300 жители на Варна и петте села в общината, да продължи и през 2023 г., гласува на свое заседание Общинският съвет в морската столица. Тя стартира миналата година по процедурата за директна безвъзмездна финансова помощ „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19”.

Финансирането този път ще бъде осигурено от Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, а за да бъде включена Община Варна като бенефициент, бе необходимо решение на Общинския съвет за определяне на предоставянето на „Топъл обяд“ като местна дейност.

Основната цел на проекта е подпомагане с топъл обяд на хора, които поради напреднала възраст, трайно увреждане или заболяване не могат да осигурят сами прехраната си. Уязвими лица, без или с ниски доходи, също могат да се възползват от услугата. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна