ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ОГЛЕД НА РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ НА СЦЕНА ФИЛИАЛ

Областният информационен център-Варна се включи в оглед на ремонтните дейности на сцена „Филиал“ в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ заедно с кмета на общината Иван Портних и Даниела Димова – директор на Театрално-музикален продуцентски център-Варна. Сцената, която се намира в съседство с офиса на ОИЦ-Варна, ще бъде основно реновирана по проекта „Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал ТМПЦ – Варна“. Финансирането е осигурено от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата стойност на инвестицията е 6 825 503, 85 лв. Бенефициент е Община Варна.

В момента се демонтират съществуващите съоръжения и теренът се подготвя за същинските строително-монтажни дейности. Всички необходими материали са осигурени. Целта е след ремонта филиалът да разполага с обновени и комфортни за зрителите и артистите сцена, камерна зала, репетиционни и др. Сградата ще продължи да бъде използвана като втора сцена, на която ще преобладават театралните постановки.

С европейските средства ще бъде подменена механизацията на оркестрината и сцената, ще бъдат обособени две репетиционни зали, едната от които за балет. Изцяло ще се промени интериорът на балкона, главното фоайе, камерната и репетиционните зали, на клуба на актьора. Проектът предвижда още дейности по подмяна на ВиК и ел. инсталациите, осигуряване на необходимото осветление и озвучаване, изграждане на климатична и вентилационни инсталации, подобряване достъпа за хора с увреждания. Капацитетът на залата ще се запази. Тя ще разполага с 330 места. Ще бъде обновен и външният облик на сградата, която не е била ремонтирана основно повече от половин век.

Проектът „Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал ТМПЦ – Варна“ е стартирал на 26.05.2020 г. и ще продължи до 28.10.2023 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна