НАБИРАТ ПОТРЕБИТЕЛИ ЗА ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ХОРА С ДЕМЕНЦИЯ ВЪВ ВАРНА

Продължава набирането на потребители за ползване на услугите на Дневния център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства, който е с капацитет 40 души. Социалното заведение се намира в район „Младост“ във Варна, на ул. „Петко Стайнов“ №7. Сградата е ремонтирана по проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Ежедневно в центъра се осигурява среда, в която потребителите да са активни, както физически, така и психически, чрез организирани специални програми и дейности за запазване на  техните когнитивни умения.  

Кандидатите, заедно със своите близки, могат на място да разгледат условията, да се запознаят с екипа и да подадат заявление за настаняване. Услугата се предоставя за 8 или за 4 часа, има възможност и за мобилна помощ - на място в дома. На разположение са социален работник, рехабилитатор, психолог, трудотерапевт и санитар, които работят с потребителите както индивидуално, така и групово. Социалната услуга е безплатна за потребителите, тъй като дейностите се финансират по проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. От Центъра предлагат помощ и за близките на хора с различни форми на деменция.

Кандидатите трябва да имат настоящ адрес в град Варна, да са на възраст над 18 г. с поставена диагноза за деменция от ТЕЛК/НЕЛК, ЛКК или епикриза, становище от личен лекар, становище от психиатър и др. Допълнителна информация може да бъде получена от Анна Делева – 0876 522 722 - представител на Ален Мак Мед ЕООД, и Анастасия Георгиева - 052/820-239 - Община Варна, ръководител на проекта.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна