ПРЕДОСТАВЯТ ГРИЖИ В ДОМА НА 55 ЛИЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ В БЕЛОСЛАВ

Проектът „Грижа в дома в община Белослав“ бе представен на информационна среща в местната администрация. Той се финансира от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2027 г. Общият му бюджет е 302 207, 95 лв. Бенефициент е Община Белослав.

Проектът е насочен към повишаване качеството на живот, насърчаване на социалното включване и интегриране в обществото на 55 лица в неравностойно положение - хора с увреждания и възрастни, чрез предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги на територията на Община Белослав.

На нуждаещите се лица ще се осигурят почасови мобилни здравно-социални услуги в дома и психологическа подкрепа, доставка на храна, хранителни продукти от първа необходимост, възможност за заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги, предоставяне на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с различни специалисти при необходимост.

Подкрепата в домашна среда бъде осигурена от екип здравни и социални специалисти, в който ще бъдат включени медицински сестри /фелдшери/, рехабилитатори, логопед, психолог и здравен медиатор. Лицата, предоставящи услугите, ще преминат нужните обучения.

Община Белослав приема заявления от желаещи да ползват интегрираните здравно-социални услуги. Документи се приемат през целия период на изпълнение на проекта в сградата на общината - стая 407 и 406.

Проектът е стартирал на 1.02.2023 г. и ще продължи до 1.03.2024 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна