ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ОБУЧЕНИЕ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА СТРАТЕГИИ ЗА ВОМР НА МИРГ

Областният информационен център-Варна се включи в обучение на тема: „Изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегиите за Водено от общностите местно развитие“. Събитието се проведе с подкрепата на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Организатор са Звеното за подкрепа на Националната рибарска мрежа и Дирекция „Морско дело и рибарство“ в Министерството на земеделието и храните.

В срещата участваха представители на местната и държавната власт, Местни инициативни рибарски групи, неправителствени организации, сектор „Рибарство и аквакултура“ и други заинтересовани страни.

Обученията представиха в няколко панелни сесии обхвата на подготвителните действия за разработване и бъдещото изпълнение на Стратегиите за Водено от общностите местно развитие – финансовата подкрепа за прилагането на подхода, партньорствата, допустимите кандидати, дейности и разходи, както и индикативния график за изпълнение на подхода ВОМР по Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 г. Присъстващите бяха запознати с критериите и методологията за оценка на проектни предложения и изграждане на капацитет на заинтересованите страни по приоритет 3 „Осигуряване на условия за устойчива синя икономика в крайбрежните, островните и вътрешните райони и насърчаване на развитието на общностите, занимаващи се с рибарство и аквакултури“ по ПМДРА.

Участниците в събитието имаха възможност да дискутират, обсъждат и обменят мнения както помежду си, така и с експерти и представители на УО на ПМДР за успешно създаване на СВОМР и бъдеща реализация. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна