С НОВА ПЛАТФОРМА ПОВИШАВАТ КВАЛИФИКАЦИЯТА НА РАБОТЕЩИ В ОБЩИНСКОТО И ГРАДСКО ПОЧИСТВАНЕ

Нова платформа за онлайн обучение на български език предлага в шест модула материали по охрана и безопасност на труда, както и EUROPASS сертификат при покриване на 60% от общия обем информация. Тя е разработена с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ по проекта MUC-training for health – „Насърчаване на здравето и безопасността на работещите в общинското и градско почистване“.

Консорциумът по проекта включва общини и организации от пет европейски държави: Агенция за икономическо развитие - Варна (България), Център за социални иновации (Кипър), Агенция за развитие и управление на дестинациите в Атина (Гърция), Институт Пролепсис (Гърция), Общината в Андрано (Италия), IKM Pro Sakowska, Michalowska, Lyszkiewicz spolka jawna (Полша).

Работещите на първа линия в общинското и градско почистване са изложени на рискове по отношение на здравето и качеството на живот. Затова основната цел е да се подобри достъпът им до обучения и квалификация, както и да бъдат намерени иновативни и практически подходи за гарантиране на здравето и безопасността им.

Проектът обръща специално внимание на продължаващото професионално обучение и насърчаване на допълнителната подготовка на работното място. Подкрепата включва и развитие на партньорства между микро, малки и средни фирми и организации, предлагащи професионално образование.

Електронната платформа, създадена по проекта, има за цел да развие висококачествени умения и компетенции по здравословни и безопасни условия на труд сред всички наети в общинското и градско почистване. Всеки, който желае, може да направи регистрация на сайта на проекта MUC и безплатно да се включи в обучителния курс.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна