ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В КОНФЕРЕНЦИЯ, ПОСВЕТЕНА НА АГРОБИЗНЕСА И СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

Управителят на Областния информационен център-Варна д-р Виктория Николова взе участие в научно - практическата конференция „Агробизнесът и селските райони - икономика, иновации и растеж“, организирана от катедра „Аграрна икономика“ в Икономически университет-Варна в сътрудничество с Асоциацията на земеделските производители в България и Регионалната агенция за предприемачество и иновации-Варна. Катедрата във висшето училище и ОИЦ-Варна имат дългогодишно партньорство и добро сътрудничество.

Във форума се включиха представители на водещи научни организации и университети в страната и чужбина, държавната администрация и бизнеса. Основните акценти бяха поставени върху икономическите предизвикателства и възможности за постигане на устойчив растеж на аграрния бизнес и селските райони. Бяха очертани основните проблеми пред българското земеделие, произтичащи от глобалните промени в аграрния и хранителния сектор. Във фокуса на срещата бяха и новите механизми на Общата селскостопанска политика, протичащите процеси и прилаганата аграрна политика.

По време на конференцията участниците имаха възможността да дискутират и споделят опит и експертиза, добри производствени и управленски практики. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна