ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ОТКРИВАНЕ НА ТРУДОВА БОРСА В РАМКИТЕ НА КАМПАНИЯТА „ДА РАБОТИШ (Е) ЯКО!“

Областният информационен център-Варна се включи в официалното откриване на кариерен форум, организиран в морската столица в рамките на кампанията „Да работиш (е) яко!“. Тя се провежда в цялата страна в изпълнение на проект, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Бенефициент е Агенцията по заетостта.

Целта е да бъдат достигнати неактивните лица на пазара на труда – от най-големите градове до най-малките населени места. Така ще се осигури помощ на тези, които често срещат трудности при своята професионална реализация поради регионална специфика, трудова мотивация, необходимост от квалификация и т.н.

По време на трудовата борса във Варна експерти от Бюрото по труда популяризираха възможностите за заетост и професионално развитие, съдействаха за осъществяването на личен контакт между търсещите работа лица и работодателите. В срещата бяха включени различни инициативи за осигуряване на качествени работни места, образование и обучение.

В рамките на форума бяха проведени и кариерни работилници, по време на които работодателите презентираха дейността си, а търсещите реализация имаха възможността да научат детайли за нейната специфика, да се включат в  Work Shop с теми като подготовка на автобиография, мотивационно писмо и др., както и да се запознаят с EURES мрежата и услугите на Агенция по заетостта.

Освен незаетите и работодателите, за които събитието дава възможност да попълнят своите екипи с необходимите кадри, в кампанията „Да работиш (е) яко!“ се включиха и много младежи от варненски училища и университети. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна