УЧЕНИЦИ ОТ СУВОРОВО СТАЖУВАХА В ИТАЛИЯ ПО ПРОЕКТ

Ученици и трима техни ръководители от Професионалната гимназия по селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ в Суворово проведоха практика в град Реджо Емилия, Италия. Младежите са стажували в периода 10 юни – 7 юли 2023 г. в изпълнение на проект по програма „Еразъм+“. Неговата цел е да надгради практическите компетенции на учениците в сферата на органичното селско стопанство, да подобри мултикултурните, езиковите и социалните им знания и тяхната  пригодност за бъдеща заетост.

В мобилността са взели участие 30 възпитаници на гимназията, които са подобрили своите умения в областта на органичното земеделие чрез практика на реални работни места в селскостопански предприятия. Там младежите са изпълнявали задачи, свързани със събиране, съхранение и сортиране на плодове и зеленчуци, подготовка на компост, прилагане на естествени методи за растителна защита и борба с вредителите и др.

В резултат от проведената мобилност участниците са придобили професионални компетенции като усвояване на методите и принципите за отглеждане на екологични земеделски продукти и техники за биологично отглеждане на животни, усвояване на добри практики в екологичното зеленчукопроизводството и овощарството, запознаване с добри практики за екологично и социално отговорно земеделие и придобиване на практически опит в земеделски кооперативи. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна