ПО ПРОЕКТ УЧЕНИЦИ ПОКАЗАХА КАК СЕ САДИ ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА

Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“-Варна бе домакин на краткосрочен обмен по международния проект „ЕКО – ЛОГИКА? Стремеж към природосъобразно отношение към дрехи, храна и отпадъци“. Той се финансира от програма „Еразъм +“. Партньори са училища от Белгия, Гърция, Естония и Испания.

Проектът е с продължителност от две години и разглежда една от най-актуалните теми за нашето съвремие - предизвикателствата и проблемите пред екологията и възможните решения.

В посещението във Варна в края на октомври са се включили 21 ученици и 9 учители от страните - партньори. Чуждестранните младежи и възпитаниците на Хуманитарната гимназия са показали на терен как се засажда и отглежда собствена зеленчукова градина. По време на обмена е организирана работилница в Дневен център “Ривиера“ в морската столица. Гостите и техните връстници са работили и в международни екипи за създаване на анимация за промотиране на подхода „Km0 Food & Zero Waste“. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна