ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ДОЛНИ ЧИФЛИК

Областният информационен център-Варна се включи в заключителна пресконференция по проекта „Разнообразяване на културния и социален живот в община Долни чифлик, повишаване капацитета на местните представители и популяризиране територията на МИРГ, като добро място за инвестиции и туризъм“.

Той се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез подхода Водено от общностите местно развитие. Размерът на предоставената безвъзмездна финансова помощ е 48 349, 49 лв. Бенефициент е Община Долни чифлик.

Целта на проекта е да се повиши туристопотокът, да се разнообразят културният и социален живот и да се популяризира територията на общините Бяла, Долни чифлик и Аврен като добро място за инвестиции и туризъм.

По проекта е извършена инвентаризация на природните и антропогенните ресурси за развитие на алтернативни видове и форми на туризъм на територията на трите общини. Изготвен е туристически паспорт на природните и културно-исторически забележителности и е създадена карта с обозначени туристически обекти и атракции. Като част от проекта местната администрация е провела обучение за начинаещи фотографи, а десет жители на трите общини са имали възможността да преминат курс за управление на кораб. Организиран е и фотоконкурс с експозиция, посветена на природното и културно наследство на Черно море.

Проектът е стартирал на 26.05.2022 г. и ще приключи на 30.11.2023 г.

__________________________________________________________________________________________

Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg

адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/, web: www.eufunds.bgwww.varna.bg, страница във FB: Областен информационен център - Варна