ОБЩИНА АКСАКОВО СТАРТИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТА „ДЕТСКА КУХНЯ“

След подписано партньорско споразумение Община Аксаково стартира изпълнението на проект „Детска кухня“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г. В рамките на проекта ще бъде предоставяна помощ под формата на ваучери/карти за детска кухня, предназначена за деца от уязвими групи на възраст от 10 месеца до 3 години. Те ще получават обедно хранене.

Допустимите потребители за подпомагане са деца, в това число с увреждания, на: семейства без доходи или с ниски доходи, които не са в състояние или са в затруднение да осигурят здравословно и пълноценно хранене на децата си; на самотни родители (осиновители) с ниски доходи; на приемни семейства и семейства на роднини или близки, при които има настанени деца. За деца близнаци ваучер/карта за детска кухня ще се предоставя за всяко от тях.

Помощта ще се отпуска въз основа на оценка на дохода, нивото на материално лишение и необходимостта от този вид подкрепа. Декларации се приемат от Дирекция „Социално подпомагане“ на адрес гр. Аксаково, ул. „Г. Петлешев“ № 37.

Дейностите по проекта „Детска кухня“ ще продължат до 30.11.2025 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/;  web: www.eufunds.bgwww.varna.bg;  страница във FB: Областен информационен център - Варна