УПРАВИТЕЛЯТ НА ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В СЕМИНАР ПО ПРОЕКТ ЗА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

В качеството си на ментор, управителят на Областен информационен център-Варна д-р Виктория Николова се включи в онлайн семинар по проекта Ecosys4you. Той се финансира от Програма „Хоризонт Европа“. Общият му бюджет е 899 658, 75 евро. Координатор на проекта е Институт за работа и технологии, Вестфалски университет за приложни науки – Германия, а партньори са AWARE7 GMBH – Германия, Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна и Бизнес училище DOBA – Словения.

Ecosys4you развива ново и допълващо разбиране за обучението по предприемачество, което разглежда екосистемите като колективни участници в образованието, имащи  съществено значение за „отглеждането“ на стартиращ бизнес, и предоставящи възможност на  младите хора да бъдат неразделна активна част от тези екосистеми. Партньорите по проекта се ангажират да подобрят потока от ресурси за иновации между предприемаческите екосистеми на регионите Рур в Германия, Варна в България и Марибор в Словения.

Основната цел на семинара, организиран и проведен по проекта, бе създаването на програма за наставничество и менторство сред трите предприемачески екосистеми. Нейната задача ще бъде да осъществява подкрепа на студенти с бизнес идеи или общ стремеж към предприемачество. Менторите ще допринесат за създаването на рамка, която да култивира нововъзникващи таланти и да засилва мисията на Ecosys4you за свързване на трите предприемачески екосистеми.

В менторската програма могат да участват успешни основатели, организации за подпомагане на бизнеса, академични среди, училища, ментори, експерти и студенти в Рур, Варна и Марибор.

Проектът е стартирал на 1 юни 2023 г. и ще продължи до 31 май 2026 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна