ИУ-ВАРНА ПОСРЕЩА ЧУЖДЕСТРАННИ СТУДЕНТИ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Близо 40 студенти от над 10 държави в и извън Европейския съюз ще прекарат летен семестър в Икономически университет-Варна. Мобилностите ще бъдат проведени по програма „Еразъм+“. Най-голям е броят на студентите, избрали варненското висше училище, от Германия, Чехия, Словакия и Испания.

За новодошлите младежи се организират традиционните Welcome days. В рамките на два информационни дни те имат възможност да се запознаят с историята на висшето училище, организацията на учебния процес, основните звена в сградата на университета. Също така се провеждат индивидуални срещи с представител на отдела, отговорен за входящата мобилност.

Предстои провеждането на специална „Българска вечер“ за чуждестранните гости, организирана от отдел „Международно сътрудничество“. По време на събитието ще бъдат представени типични български обичаи, ритуали и фолклорна програма. В допълнение ще има и интерактивни забавления, чрез които студентите ще научат интересни факти за България.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна