ПО ПРОЕКТ ОБЩИНА БЕЛОСЛАВ НАБИРА КАНДИДАТИ ЗА ПРИЕМНИ РОДИТЕЛИ

Община Белослав, като партньор по проекта „Повишаване на капацитета на служителите на Агенцията за социално подпомагане във връзка с модернизиране на системите за социална закрила“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 г., набира кандидати за приемни семейства.

Целта на проекта, който надгражда изпълнението на предходния „Приеми ме 2015“, е усъвършенстване и разширяване на обхвата на приемната грижа с фокус върху развитието на специализирана грижа за деца с увреждания, деца - жертви на насилие или трафик и деца - непридружени бежанци. С неговата реализация ще се гарантира интересът на отглежданите при приемни родители деца, без да се допусне прекратяване на настаняването. 

За да бъдат одобрени, кандидатите трябва да отговарят на необходимите условия. Те получават базово обучение по утвърдена програма от министъра на МТСП и допълнителна квалификация. 

Желаещите да станат приемни родители трябва да подадат заявление по образец до Община Белослав. Документите се входират в информационния център или деловодството на общината. Когато кандидатът е от друго населено място на територията на Област Варна, лицето подава заявление до кмета на съответната община. Необходимо условие е тя да бъде партньор по проекта „Повишаване на капацитета на служителите на Агенцията за социално подпомагане във връзка с модернизиране на системите за социална закрила“, Компонент 1.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна