ДАМИ ИМАТ ШАНС ДА СПЕЧЕЛЯТ 10 000 ЕВРО, ЗА ДА РАЗВИЯТ СВОЙ БИЗНЕС С АГРОХРАНИ

Десет мотивирани жени, които имат интерес в сектора на агрохраните, ще имат шанса да финансират своята бизнес идея като се включат в тазгодишното издание на програмата „Участие на жени в производството на селскостопански храни”/Empowering Women in Agrifood 2024 (EWA). Тя се изпълнява от Европейския институт за иновации и технологии в храните - EIT Food, а Регионалната агенция за предприемачество и иновации - Варна /РАПИВ/ е съдействаща организация.

Целта на програмата EWA е да мотивира представители на ръководени от жени стартъпи в ранен етап на развитие и дами с бизнес идея в областта на селскостопанските продукти да засилят потенциала си, да получат необходимите знания, доверие и достъп до мрежи, за да започнат успешно устойчив бизнес и да го развият.

Участие в инициативата, която се провежда във Варна от РАПИВ, могат да вземат жени на възраст над 18 години, които живеят в България, имат бизнес идея или компания в областта на производството на агрохрани и/или съпътстващи дейности на територията на страната. При наличие на фирма, тя трябва да е до 3-годишна и да е получавала не повече от 60 000 евро частна или публична подкрепа до момента.

Десетте дами, участнички в програмата, в продължение на шест месеца ще имат възможност за менторство, обучения по специализирани тематики, включване в EWA Agrifood общност, участие в pitching събитие. Всяка от тях ще има шанса да впечатли журито и да спечели награда, за да финансира своята бизнес идея. За първо място тя е 10 000 евро, а за второ - 5000 евро. Всички одобрени участнички ще получат финансова подкрепа в размер на 1000 евро за покриване на разходи по включване в събитията.

Участието в програмата е на български език и е безплатно за одобрените дами. Крайният срок за кандидатстване е 24.05.2024 г. на следния линк: https://www.f6s.com/ewa-2024-bulgaria-blgaria/apply.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна