ЗАПОЧНА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА ХОРА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЩИНА ДЕВНЯ

В изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. екип на Българския червен кръст достави в Девня хранителните продукти, с които ще бъдат подпомогнати хора и семейства с ниски доходи и други уязвими групи от общината.

В списъка, изготвен от Агенцията за социално подпомагане, са включени общо 574 души. Те ще получат пакети с 15 вида продукти – брашно, захар, олио, варива, консерви, с чиято помощ ще спестят част от разходите за храна в домакинствата си.

Право на помощта имат лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление за сезон 2023/2024 г.; лица с ниски доходи на член от семейството, които получават месечни помощи за отглеждане на дете; хора с над 90% степен на увреждане с определено право на чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия; лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане и др.

Хранителните пакети ще бъдат раздавани до края на месеца от 9:00 до 17:00 часа в четири пункта на територията на Община Девня - кв. „Девня“ 1 – бул. „Съединение“ №172 (бивш Пенсионерски клуб), кв. „Повеляново“ – Младежки дом, с. Кипра – кметството, с. Падина - Младежки клуб.

За да получат пакетите си, включените в списъка задължително трябва да представят лична карта.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна