ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ ПО ОПРР

Областният информационен център-Варна взе участие в заключителна пресконференция по проекта „Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал ТМПЦ – Варна“. Той е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата стойност на инвестицията е 7 448 456, 49 лв., 6 млн. лв. от които са безвъзмездна финансова помощ, а останалите средства са осигурени чрез финансови инструменти. Бенефициент е Община Варна.

По време на събитието бяха представени постигнатите резултати от изпълнението на проекта, чиято основна цел е модернизация на културната инфраструктура и подобряване на условията за достъп до културен живот чрез реконструкция, обновяване и обзавеждане на сградата на филиал ТМПЦ-Варна.

След ремонта филиалът разполага с изцяло обновени въртяща се сцена, камерна зала и санитарни помещения. Подменена е сценичната механизация, обособени са две репетиционни зали. Изцяло са обновени интериорът на балкона, главното фоайе, клубът на актьора. Извършена е подмяна на ВиК и ел. инсталациите, осигурени са необходимото осветление и озвучаване, климатична и вентилационни инсталации. По проекта е подобрен достъпът за хора с увреждания, реновиран е и външният облик на сградата, която не е била ремонтирана основно повече от половин век.

Проектът е стартирал на 26.05.2020 г. и е приключил на 30.04.2024 г.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg;  адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна