СТУДЕНТИ ОТ ТУ-ВАРНА С УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРОЕКТ EXCEL WINTER SCHOOL

Трима студенти от четвърти курс в специалност „Софтуерни и интернет технологии“ на Технически университет-Варна - Пресияна Димитрова, Кристиян Михалев и Даниел Жеков, представляваха висшето училище в международния проект EXCEL Winter School. Той се финансира от програма EIT Urban Mobility - инициатива на Европейския институт за иновации и технологии (EIT).

Даниел и неговият отбор KAIA се класираха на трето място в състезанието, където студентите работиха по реални проблеми от ежедневието на Малта и представяха иновативни решения. В рамките на една седмица екипи от студенти от университети в цяла Европа посетиха малтийския остров Гозо и работиха върху конкретни предизвикателства, свързани с устойчивата градска мобилност. Те представиха своите иновативни решения пред жури от експерти в областта. В този процес не само придобиха ценни умения и опит, но и се запознаха с разнообразни култури и начини на мислене.

Включването в EXCEL и в „Зимното училище“ даде възможност на младите хора да развият своя потенциал и да бъдат активни двигатели в общността на бъдещите лидери в областта на устойчивото развитие и градската мобилност.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна