ПРОЕКТ С УЧАСТИЕТО НА ВАРНЕНСКА ОБЩИНА СПЕЧЕЛИ ЕВРОПЕЙСКА НАГРАДА

Проектът  „Общия спорт +: физическа форма, здравословно хранене и забавление за възрастни хора“ по програма „Еразъм + Спорт“, в който Община Аксаково участва в партньорство с общините Вила Нова де Сервейра /Португалия/, Чезена /Италия/, Нова Гириция /Словения/ и неправителствени организации от Унгария и Испания, бе отличен с Европейската награда „Бъди активен“, в категорията „През поколенията“.

Финалистите в тази категория бяха организации от Германия, Португалия и Испания. Първото място беше присъдено на Община Вила Нова де Сервейра за проект, който се стреми да насърчи и мотивира своите граждани, особено тези в по-напреднала възраст, да възприемат здравословен начин на живот.

Целта на реализирания вече проект „Общия спорт +: физическа форма, здравословно хранене и забавление за възрастни хора“ е насърчаване на физическата активност, здравословното хранене и превенция на социалната изолация на възрастните хора чрез спорт. В негово изпълнение в Аксаково са провеждани тренировки, организирани са състезания за възрастни хора и др. За осъществяването на всички дейности по проекта общината е получила финансиране в размер на 40 570 евро.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна