ПЛАТФОРМА, РАЗРАБОТЕНА ПО ПРОЕКТ, ПОМАГА ЗА ВЗИМАНЕ НА ЕФЕКТИВНИ ГРАДСКИ РЕШЕНИЯ

Платформа, разработена по проект, финансиран от Програма „Хоризонт 2020“, спомага за интелигентното управление на градовете благодарение на богатия набор от данни и възможностите за анализи, които предоставя.

Snap4City съдържа информация, структурирана в различни направления, за градове и организации от Гърция, Испания, Финландия, Босна и Херцеговина, Белгия, Румъния, Италия, Хърватска, Франция, Швеция и др. Управлява се от Университета във Флоренция в сътрудничество с други институции и компании.

Snap4City е гъвкава платформа, която служи за подобряване на градските услуги, сигурността и безопасността, като предлага устойчиви решения. Чрез множество термо камери на ключови обекти могат да се наблюдават градските процеси в реално време и да се проследяват и контролират ключови показатели. По този начин могат да бъдат извършвани необходимите анализи, да бъдат правени навременни прогнози и стратегии и да се вземат адекватни и ефективни мерки и решения.

Платформата съдържа информация в множество сфери и категории, разполага с графични изображения, схеми, 3D модели, карти, симулативни модели и други форми на визуализация. Чрез нейния инструментариум се наблюдават и изследват градски пространства и се проследява как те се използват от хората. Snap4City дава възможност да се анализират маршрутите и предпочитанията на туристите, техните активности и поведение.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна