КУРСАНТИ ОТ ЧЕТИРИ ДЪРЖАВИ ОБМЕНИХА ОПИТ ПО ПРОЕКТ ЗА ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ

Курсанти от четири държави обмениха опит по време на обучителния модул „STEM хармонизирана учебна програма за компетенции в областта на високите технологии, електрониката и телекомуникациите“. Домакин на срещата бе ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” - Варна. Курсът с продължителност пет дни се проведе по проекта Navy-Ins-Tech по програма „Еразъм+“. Общата му стойност е 250 000 евро. Водеща организация е Военноморската академия в Констанца - Румъния, а партньори -  ВВМУ „Никола Й. Вапцаров”, Италианската военноморска академия и Полската военноморска академия.

В срещата в Морско училище се включиха курсанти от Италия, Полша, Румъния и България, които съвместно работиха по компонентите от обучителния модул.

Сред целите на проекта Navy-Ins-Tech са подобряване на дигиталната перспектива на висшето образование за ВМС в цяла Европа чрез виртуална интегрирана платформа и модерни цифрови курсове, актуализиране на технологичните компетенции за завършилите висше образование за ВМС, стимулиране на инженерно иновативно образование в Европейската система за отбрана за ВМС, обмен на курсанти и преподаватели между партньорите и др.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна