МИГ „ВЪЗХОД“ ОБЯВИ ПРИЕМ ПО МЯРКА 6.4.1 „ИНВЕСТИЦИИ В ПОДКРЕПА НА НЕЗЕМЕДЕЛСКИ ДЕЙНОСТИ“

Местна инициативна група „Възход-Ветрино, Вълчи дол, Провадия“ обяви прием на проектни предложения по мярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общият финансов ресурс по процедурата е 113 189, 90 лева.

Нейната основна цел е постигане на икономическо развитие, създаване на нови работни места и превръщането на територията на местната инициативна група в устойчив селски район с развит туризъм и услуги за населението, конкурентен местен бизнес и селско стопанство, подобрени условия за живот.

Бенефициенти могат да бъдат земеделски стопани или микропредприятия на територията на местната инициативна група, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон, Закона за кооперациите или Закона за вероизповеданията, както и физически лица, регистрирани по Закона за занаятите.

Дейностите, които ще получат финансиране, са: развитие на туризъм (изграждане и обновяване на туристически обекти и развитие на туристически услуги); производство или продажба на продукти; развитие на услуги във всички сектори ( грижи за деца, възрастни, хора с увреждания, здравни услуги, счетоводство и одиторски услуги, ветеринарни дейности, услуги, базирани на ИТ и др.); развитие на занаяти и други неземеделски дейности.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект, който не включва дейности за развитие на туризъм, е 9 779  лева при интензитет на помощта 50 %, а максималният – 100 000 лева.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 24.09.2024 г.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна