ПО ПРОЕКТ НАБИРАТ ДАМИ ЗА ОБУЧЕНИЯ В СФЕРАТА НА СИНЯТА ИКОНОМИКА

Агенцията за икономическо развитие-Варна, в качеството й на партньор по проекта WINBLUE, обяви покана за набиране на желаещи дами за участие в Коучинг програма за жени в синята икономика, стана ясно по време на информационна среща, на която бяха представени основните цели, дейности и очаквани резултати от изпълнението на проекта. Той се финансира от програмата на Европейския Фонд за Морско Общество, Рибарство и Аквакултура (EMFAF) и включва 14 партньори от Италия, Словения, Малта, Белгия, Испания, Франция и България - АИР-Варна.

Основната цел на проекта, чието изпълнение ще продължи до 30.04.2025 г., е създаване на по-добри възможности за интегриране на жените в синята икономика чрез насърчаване на заетостта и развиване на професионалните им компетентности и умения.

В Коучинг програмата могат да се включат жени -  представители на академичните среди и/или изследователи, служители в частни или публични организации, настоящи или бъдещи предприемачи.

Обученията ще бъдат организирани като шест едночасови сесии - присъствено и/или онлайн, в периода октомври 2024 г. - март 2025 г. Темите ще се адаптират според индивидуалните нужди на участниците. Сред тях ще бъдат „Идентифициране на нуждите и дефиниране на цели“, „Изследване на предизвикателствата и развитие на лидерството“, „Иновативно и креативно мислене“, “Подобряване на уменията за вземане на решения и участие в структурите за вземане на решения“, „Работа върху уменията и предаването им на други - Коучинг принципи и коучинг умения“, „Интеграция и бъдещо планиране“.

Заявки за участие в свободен текст могат да бъдат изпращани до 28.10.2024 г. на имейл office@veda-bg.eu.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна