ИУ-ВАРНА ПОСРЕЩНА СТУДЕНТИ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Икономически университет – Варна посрещна близо 40 студенти от над 15 държави в и извън Европейския съюз, които ще прекарат този зимен семестър или цяла академична 2024/2025 година във висшето училище. Мобилността се провежда по програма „Еразъм+“. Най-силно присъствие на студенти, избрали ИУ – Варна, се отчита от Германия, Белгия и Италия.

Първоначално младежите са имали възможността да се адаптират към новата среда като се включат в информационни дни, по време на които да се запознаят с университета и неговата история. За да бъдат по-бързо приобщени към студентската общност, от учебното заведение са организирали и специална българска вечер за новодошлите.

По време на събитието са презентирани различни фолклорни традиции, танци и ритуали, в които младите хора са участвали активно. Младежите са научили интересни факти за нашата история, като са имали възможността да участват в интерактивна игра и да демонстрират познанията си за страната ни. Най-добре представилите се са получили и награди.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна