Състезанието за най-добрия проект, променящ регионите започна

Конкурсът за наградите Regiostars 2023 се организира от Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия

Всички бенефициенти на проекти, финансирани по ЕФРР, ЕСФ + и Кохезионният фонд могат да подават своите проекти за кандидатстване за 16-то издание на наградите Regiostars 2023. Конкурсът ще приключи на 31 май 2023 г. Независимо жури ще определи победителите в шест категории:
- Конкурентна и интелигентна Европа;
- Зелена Европа;
- Свързана Европа;
- Социална и включваща Европа;
- Европа по-близо до гражданите;
- Европейска година на уменията 2023
Целта на наградите RegioStars е да се идентифицират добри практики в областта на регионалното развитие, като се откроят и споделят оригинални и иновативни проекти, които биха могли да бъдат мултиплицирани и в други региони в ЕС. Проектите трябва да са допринесли за промяна в регионите, както и за повишаване на привлекателността и качеството на живот в тях. Това е 16-то издание на конкурса, който се провежда от 2008 г. насам. Кандидатите могат да подават формулярите си за участие на сайта на конкурса: https://regiostarsawards.eu/ Победителите в конкурса ще бъдат обявени по време на специална церемония на REGIOSTARS в град Острава, Република Чехия на 16.11.2023 г.
 Допълнителна информация можете да намерите тук: https://ec.europa.eu/regional_policy/projects/regio-stars-awards_en
 

Таг